Zboží 346 / 1759
SEMO Paprika zel. pálivá - Bhut Jolokia 15s /SHU 1 050 000/
Kód: 0425712 Produktové číslo: 8590396257109Bhut Jolokia (kód 2571) - extrémně pálivá paprička.
Dostupnost: Připraveno k odeslání
SEMO Paprika zel. pálivá - Bhut Jolokia 15s /SHU 1 050 000/ Capsicum annuum L. / Paprika ročná
Popis:
Bhut Jolokia (kód 2571) - extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150 cm. Plody jsou 5-8,5 cm dlouhé a 2,5-3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červenooranžové barvy. V dozrálých plodech po rozříznutí můžeme mnohdy sledovat na vnitřní stěně olejovité zažloutlé
kapičky, které pálí i na pokožce, protože obsahují vysoký podíl capsaicinu. Chuť zralých plodů lze charakterizovat jako zpočátku suchou, s výrazným ovocným nádechem a s rychlým nástupem velmi ostré pálivosti. Chutí a ostrostí se tato paprička dá přirovnat k opravdovému zázraku. Pálivost je okolo 1 050 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech. Jsou vhodné k přípravě extrémně pálivých omáček.
BHUT JOLOKIA byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je tato odrůda velice vyhledávána právě z důvodu její velké, ale relativně přijatelné pálivosti.
Popis:
Bhut Jolokia (kód 2571) - extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150 cm. Plody jsou 5-8,5 cm dlouhé a 2,5-3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červenooranžové barvy. V dozrálých plodech po rozříznutí můžeme mnohdy sledovat na vnitřní stěně olejovité zažloutlé
kapičky, které pálí i na pokožce, protože obsahují vysoký podíl capsaicinu. Chuť zralých plodů lze charakterizovat jako zpočátku suchou, s výrazným ovocným nádechem a s rychlým nástupem velmi ostré pálivosti. Chutí a ostrostí se tato paprička dá přirovnat k opravdovému zázraku. Pálivost je okolo 1 050 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech. Jsou vhodné k přípravě extrémně pálivých omáček.
BHUT JOLOKIA byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je tato odrůda velice vyhledávána právě z důvodu její velké, ale relativně přijatelné pálivosti.
Specifikace
Váha | 0.2 kg |
Dotaz na produkt
S tímto zbožím kupují
SBM PG Insekticid SANIUM ULTRA 100ml (Náhrada za Decis Protech)
Kód:
6917
Připraveno k odeslání
K ochraně okrasných rostlin, ovoce a zeleniny proti savým a žravým škůdcům. Kontaktní a…
Moravoseed Salát římský GALANTER 66399
Kód:
3600mm
Poslední kusy na skladě!
Poloraná odrůda římského salátu, určená k polnímu pěstování.
SEMO Chilli semínka JALAPENO Jalahot F1 15ks velmi pálivá
Kód:
0425722
Připraveno k odeslání
Paprika typu Jalapeno – nový typ pálivé papriky rozšířený hlavně v Mexiku a USA. Plody…
Nohelgarden Salát listový k česání zelený DUBÁČEK
Kód:
3583cc
Připraveno k odeslání
Odrůda zelenolistého dubolistého salátu vhodná pro celoroční pěstování.
Zboží 346 / 1759