Pozor! od 2.- 22.12. otevírací doba opět PO - PÁ 8:00-18:00 . Od 23.12. - 5.1. zavřeno

 

Domů / Pěstování

Pektogel 40 g

Kód: 1671 Produktové číslo: 8595008103294
Alibona pektogel 40 g na džemy a marmelády je želírující přípravek pro přípravu džemů, marmelád a rosolů. K přípravě lahodných ovocných džemů či marmelád popř. rosolů. Český výrobek od tradiční firmy: Alibona, česká firma se stoletou tradicí.
Dostupnost: Připraveno k odeslání
18 Kč
 
Pektogel 40 gAlibona pektogel 40 g na džemy a marmelády je želírující přípravek pro přípravu džemů, marmelád a rosolů. K přípravě lahodných ovocných džemů či marmelád popř. rosolů. Český výrobek od tradiční firmy: Alibona, česká firma se stoletou tradicí.



POUŽITÍ:

Suroviny: 1000g ovoce nebo ovocmé štávy, 800-1200 g cukru, 1 balení Pektogel.



Návod k použití: 1. očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na malé kousky nebo rozemeleme. 2. Odvážíme 1000 g ovoce/ovocné štávy, dáme do většího hrnce a přivedeme k varu na dobu 3-5 minut. 3. Smícháme 1 balení Pektogelu s 2 lžícemi cukru, přidáme k ovoci, nebo ovocné štávě a přivedeme k varu. Za stálého míchání udržíme var po dobu 3 minut. Případně vznikající pěnu postupně odebíráme. 4. Přidáme zbytek cukru a opět za stálého míchání přivedeme k vanu, vaříme minimálně 3 minuty a odstavíme. Připadně vznikající pěnu opět postupně odebíráme. 5. Horkou zavařeninu plníme do suchých, předehřátých sklenic. Sklenice ihned uzavřeme víčkem a otočíme na 5 minut dnem vzhůru. Pro zjištění hustoty džemu můžeme vzít lžičku hotového džemu a kápnout ji na malý talířek. Pokud je džem po vychladnutí málo hustý, přidejte ke zbytku směsi kávovou lžičku kyseliny citronové.



SLOŽENÍ:

Cukr, želírující látka pektin, regulátor kyselosti: kyselina ctronová.
Specifikace
Váha 0.2 kg
Dotaz na produkt
 *
 *
 *
 *
captchaZobrazit jiný kód
  *
Prosím vyplňte všechna pole označená *.