Biologická ochrana tzv. BIO je systém, který využívá přirozených protivníků škodlivých organismů nebo produktů připravených za využití živých organismů.
Moderní prostředky biologické ochrany jsou vysoce a dlouhodobě účinné a zároveň jsou šetrné k lidskému zdraví a životnímu prostředí a mají nízkou nebo žádnou toxicitu k necílovým druhům.
BIO ochrana zvyšuje bohatost, diverzifikaci a stabilitu přírodních systémů v zemědělské krajině a umožňují kvalitní produkci. Lidé stále více jeví zájem o pěstování rostlin přírodní cestou.
Protože půda je grunt, začneme od substrátu, který je určen pro ekologické pěstování. Řada NATURA, která je vhodná pro pěstování BIO ovoce a zeleniny.
Důležité je následné hnojení, a to minerálními hnojivy, která jsou silným zdrojem zbytků v půdě i produktech. Pro rostliny, které to snesou, použijeme organický hnůj. Určitě ale nezapomeneme na organické hnojivo pro zeleninu na zeleninové záhony a organické hnojivo pro jahody, které poslouží také na drobné ovoce jako rybíz, angrešt, maliny atd. Obě představují vysoce kvalitní přírodní organická hnojiva ve formě granulek.
K okamžitému dodání živin v průběhu vegetace používáme kapalné naturální hnojivo. Snadno se aplikuje v zálivce. Vhodné je Organic Garden z řady výrobků GROWTH TECHNOLOGY. BIO hnojivo je určeno pro precizní přihnojování zeleniny, ovoce, bylinek, révy, keřů, stromů a okrasných rostlin doma i na zahradě. Organické látky stimulují biologickou aktivitu půdy. Může se také aplikovat na list postřikem, nepoškozuje listy. Také se používá do kapkové závlahy.
Nemusíme si nalhávat, že se budou našim produktům při zdravém pěstování vyhýbat škůdci. Doporučujeme NATURA Rock Effect unikátní koncentrát na bázi přírodních látek. obsahuje pangamový olej (Pongamia pinnata je opadavý strom původem z Indie) a je vhodný pro ekologické zemědělství. Účinkuje na mšice, molice, svilušky, třásněnky, červce – puklice (v raném stadiu) a na americké padlí na angreštu a rybízu. Je účinný proti škůdcům na okrasných rostlinách, bylinkách, paprikách, rajčatech, okurkách, tykvích (cuketách) jádrovinách, peckovinách, jehličnatých dřevinách a chmelu.
Tyto webové stránky používají soubory cookies a další sledovací nástroje s cílem vylepšení uživatelského prostředí, zobrazení přizpůsobeného obsahu a reklam, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvnosti.
Upravit mé předvolbySouhlasím s použitím všech souborů cookies